Over ons

Geschiedenis

Apotheek Antverpia is een kwaliteitsvolle apotheekketen, opgericht in 1959 door apotheker J. Van Genechten. Door vele jaren hard werken, heeft apotheker J. Van Genechten , dankzij een eigen idee over de ontwikkeling van de apotheek en zijn innoverend ondernemen, samen met zijn echtgenote Myriam De Maeyer, tevens apotheker, een onafhankelijke apotheekgroep opgebouwd. Samen brachten ze vier kinderen groot , die alle 4, besmet door hetzelfde virus, afstudeerden als apotheker. Deze jonge apothekers zijn hun ouders in de voetsporen gevolgd en hebben ondertussen de fakkels overgenomen.

Zij trachten met respect voor traditie en waarden, maar met een eigen visie en nieuwe accenten, eenzelfde doel te bereiken, namelijk het verder uitbouwen van een groep van vooruitstrevende kwaliteitsapotheken.

Een halve eeuw na de oprichting is Apotheek Antverpia uitgegroeid tot een bloeiende groep van 9 apotheken, verspreid over Antwerpen, Vlaams Brabant en Oost-Vlaanderen. De groep richtte ook een farmaceutische groothandel op, niet alleen om het productenaanbod te vergroten, maar tevens om de eigen apotheken logistiek te ondersteunen in hun klantenservice.

Ook vernieuwing gaan zij niet uit de weg. Als eerste apotheek in België zijn ze in 2005 gestart met het herverpakken van medicatie voor rusthuisbewoners. Een nieuwe ontwikkeling die nu niet meer weg te denken is uit de rusthuissector, een duidelijk bewijs van hun innovatieve toekomstvisie.

Strategie

De groep Van Genechten wil een netwerk uitbouwen van vooruitstrevende kwaliteitsapotheken, waar elke patiënt als een tevreden klant terugkeert. Om dit te bereiken werkt de groep aan een aangename innovatieve winkel- en werkomgeving waar een persoonlijke en superieure service en een uitgebreid gamma aan kwaliteitsproducten centraal staan. Daarvoor is het noodzakelijk dat het personeel deskundig en klantvriendelijk is en een nette en professionele uitstraling heeft.

Een gestructureerde interne communicatie en aangepaste vormingen moeten ervoor zorgen dat elke medewerker ten allen tijde de juiste productkennis heeft, klantgericht en betrokken is. De medewerkers zijn de bouwstenen van onze bedrijvengroep. Om goede medewerkers te behouden en nieuwe sterke kandidaten aan te trekken wordt gewerkt aan een geïntegreerd personeelsbeleid.

De familie Van Genechten heeft oog voor het milieu en zal daarom zowel bij de dagelijkse werking als bij innovatie zoveel mogelijk kiezen voor duurzame oplossingen.

Om kwaliteit en innovatie te realiseren, moet de organisatie een winstgevende groep zijn. Om winstgevend te kunnen zijn, werkt de groep aan een efficiënte kostenbewuste structuur. Zowel bestuurders als medewerkers beheren hun tijd op een efficiënte manier en nemen concrete acties om winst en omzet te verhogen, en aankoopkosten te verlagen. Hiervoor moeten we actief de interne processen verder te optimaliseren, automatiseren en monitoren.