Aromatherapie: een beauty treatment voor je gezicht, je haar en je lichaam!

Als we aan aromatherapie denken, dan denken we al snel aan het gebruik van geuren om bijvoorbeeld tot rust te komen of beter te kunnen slapen. Maar essentiële oliën bieden ons nog zo veel meer en kunnen bijvoorbeeld ook perfect dienen voor jouw volgende beauty treatment. Je online apotheker neemt je graag mee in de wondere wereld van de aromatherapie.

Aromatherapie

Aromatherapie gaat uit van de krachten van essentiële olie. Essentiële olie, ook wel etherische olie genoemd, bestaat uit de vloeibare en vluchtige bestanddelen van bepaalde plantencellen. De oliën hebben een specifieke structuur, waardoor ze een eigen aroma en unieke eigenschappen bezitten. Daarnaast bevatten ze medicinaal waardevolle bestanddelen, waardoor ze op een efficiënte en natuurlijke manier verschillende problemen en kwaaltjes kunnen verhelpen.

Essentiële oliën kunnen op verschillende manieren verkregen worden. De beste manier is een lange en langzame stoomdistillatie of, in het geval van citrusvruchten, een koude persing van de schil. Op die manier krijg je een perfecte en zuivere essentiële olie die geschikt is voor aromatherapie.

Een weldadige beauty treatment

Ontdek hieronder wat essentiële oliën voor jouw lichaam kunnen beteken:

 

Gelaatsverzorging:

 • Om zichtbare adertjes in je gezicht te verminderen: verdun 10 druppels Cistus Ladanum, 10 druppels Helichrysum en 20 druppels Rozengeranium in 30 ml neutrale plantaardige olie, bijvoorbeeld Macadamia, en breng lokaal aan.
 • Om wallen te verminderen: verdun 30 druppels Helichrysum in 30 ml Macadamia. Breng iedere avond aan boven je jukbeenderen.
 • Om puistjes te verminderen: voeg 15 druppels Rozengeranium en 15 druppels Tijm Linalol toe aan 30 gram neutrale crème of reinigingsmelk en gebruik 1 druppel Rozengeranium puur op het geïnfecteerde puistje.
 • Om rimpels te laten vervagen: verdun 30 druppels Rozengeranium in 30 ml Macadamia.
 • Om je gezichtshuid te herstellen: verdun 30 druppels Rozengeranium, 30 druppels Lavendel Officinalis en 30 druppels Grove Den in 30 ml Macadamia.

 

Haarverzorging:

 • Laat je breekbare haar weer stralen: voeg 1 druppel Citroengras toe aan je shampoo.
 • Laat droog of beschadigd haar opnieuw glanzen: voeg 1 druppel Ylang-Ylang toe aan een dosis shampoo en was je haar.
 • Voor droog, beschadigd haar dat weinig glanst en snel vet wordt: meng 30 druppels Ylang-Ylang, 30 druppels Rozemarijn, 30 druppels Citroengras en 30 druppels Bittere Sinaasappel in een donkergekleurd, glazen flesje. Voeg 1 druppel van het mengsel toe aan een dosis shampoo en was je haar.

 

Huidverzorging:

 • Sinaasappelhuid bestrijden: verdun 30 druppels Citroengras, 20 druppels Rozemarijn, 20 druppels Rozengeranium in 30 ml Macadamia. Masseer je huid in cirkelvormige bewegingen.
 • Voor de droge huid met neiging tot atopie: verdun 30 druppels Lavendel Officinalis, 10 druppels Ylang-Ylang, 10 druppels Grove Den en 30 druppels Rozengeranium in 30 ml Macadamia.
 • Om je beschadigde huid te herstellen: verdun 30 druppels Rozengeranium, 30 druppels Lavendel Officinalis en 30 druppels Grove Den in 30 ml Macadamia.
 • Om striemen te vervagen: verdun 30 druppels Rozengeranium, 30 druppels Cistus Ladanum, 20 druppels Lavendel Abrialis en 10 druppels Helichrysum in 30 ml Macadamia.

 

En probeer daarnaast ook nog:

 • Om jezelf op te peppen: verdun 5 druppels Basilicum in 5 ml Macadamia en masseer je onderrug.
 • Voor een zalig aromabad: meng in een dosis douchegel 5 druppels Rozengeranium en 5 druppels Ylang-Ylang. Laat goed intrekken en voeg toe aan het badwater onder de kraan.